Text Size

 “Onze trainer Leroy kun je vergelijken met Philip Cocu”

 

Meerssen, 10 maart 2017

Nog geen drie weken geleden was het dan eindelijk zover: de allereerste competitiewedstrijd van het G-team van SV Meerssen. Dit seizoen besloot de club uit het gelijknamige dorpje uit Zuid-Limburg namelijk te starten met G-voetbal. En daar is de club trots op! Dit team is speciaal opgezet voor spelers met een beperking. “Het werd een spannende eerste wedstrijd tegen Sportlust ’25 die we uiteindelijk met 7-4 verloren. Maar het team gaat met de week vooruit”, vertelt Leroy Verhoeven, trainer én oprichter van het team.

Een van de spelers uit dit team is Duncin Oberndorff. Hij is lovend over zijn nieuwe trainer: “Leroy is echt een heel leuke trainer. Iemand die er altijd voor gaat, je altijd steunt en vooral heel behulpzaam is. Je kunt hem vergelijken met Philip Cocu, de trainer van PSV”, zegt Duncin die ook groot fan is van de club uit Eindhoven. “Leroy geeft leuke trainingen, maar soms is het wel hard werken, hoor. We trainen namelijk heel veel op doorzettingsvermogen. Gisteren liet Leroy ons drie keer het veld over sprinten. Omdat we een oefening met penalty’s schieten hadden verloren. Ja, onze conditie gaat er wel op vooruit zo”, lacht Duncin.

Leroy verrast met poster
SV Meerssen is een van de bijna 350 voetbalclubs waar kinderen en volwassenen met een beperking kunnen voetballen. De club en Leroy werden door de KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING verrast met een poster van Leroy. De drie organisaties werken samen om het G-voetbal de aandacht te geven die het verdient. Leroy studeert ergotherapie en werkt graag met mensen met een beperking. Hij speelt zelf in het 4e elftal en zo is het balletje gaan rollen. Sinds september is de oprichting van het G-team van SV Meerssen een feit. Als bedankje werd Leroy verrast met de poster. “Ik was verrast door de poster en vind het ontzettend leuk! Eén poster hangt inmiddels bij mij thuis en één poster krijgt een mooi plekje bij ons in de kantine van SV Meerssen”, vertelt Leroy.

Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen
Voetbal zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor veel Nederlanders toegankelijk, maar voor een grote groep voetballiefhebbers is de weg naar de velden minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen bij de plaatselijke voetbalclub nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal, het G-voetbal. Speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo’n 5.000 leden G-voetbal. De KNVB, Fonds Gehandicaptensport en ING zetten zich in voor G-voetballers en de clubs. De organisaties stimuleren amateurverenigingen om G-voetbal op te zetten en het de aandacht te geven die het verdient.

Ga naar knvb.nl/doe-mee voor het aanbod van clubs met G-voetbal

 


 

Het SV Meerssen G-Team heeft 14 maart 2017 een cheque van €2000,- ontvangen uit handen van Fonds Gehandicaptensport. Deze cheque is bedoeld om het G-team de eerste drie jaar te ondersteunen. Verder hebben ze hesjes en ballen ontvangen van ING. Hier zijn de spelers en trainers erg blij mee. Na afloop van de training werd er samen met het bestuur van SV Meerssen en GOM getoast op dit heugelijke feit.

 

 

 


 

Stichting Aktie'68 Maastricht steunt GOM/SV Meerssen G-team met trainingsshirts:

Stichting Aktie’68 Maastricht heeft op 12-1-2017 de spelers en trainers van het G-team van GOM/SV Meerssen verrast met 20 gloednieuwe trainingsshirts om te dragen in het komende seizoen. Voorheen trainden de spelers en trainers in hun eigen trainingsshirts, maar dankzij Stichting Aktie’68 Maastricht is dit verleden tijd. Het eerste trainingsshirt werd door bestuurslid Dhr. Curfs van Aktie '68 uitgereikt aan Dhr. Knols van de Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen, de vrijwilligersorganisatie voor gehandicapten in Meerssen, die het G-team gesteund heeft bij de oprichting. Het eerste shirt werd dan ook met veel enthousiasme en applaus ontvangen door de spelers.  

Na de officiële uitreiking mochten de spelers zelf het nieuwe trainingsshirt gaan passen en poseren voor de foto. Binnenkort zult u de spelers op de trainingsvelden van SV Meerssen trainen in deze prachtige shirts!

 


Wedstrijd verslag

SV Meerssen G1 – Heer G3

In september 2016 zijn onze mannen en dame begonnen met trainen. Na hard trainen op de dinsdag- en donderdagavond was het op zaterdag 29 oktober 2016 eindelijk zo ver. Op deze dag stond voor eerst in de geschiedenis van Meerssen een wedstrijd van een G-team gepland. Onze spelers van SV Meerssen G1 mochten aantreden tegen Heer G3, de huidige koploper van de derde klasse. Het was dan meteen ook een waardige tegenstander.

Wethouder Berry van Rijswijk had het officiële tintje gedaan aan deze wedstrijd door de aftrap te verrichten. Het was een mooie dag voor onze spelers: Mark, Pascal, Erik, Diana, Duncin, Emilio, Guy, Ron, Jeroen en Bram. Ze werden gesteund door een groot aantal supporters langs de lijn. Samen met het prachtige weer was het een memorabele dag, die uiteindelijk eindigde in een 7-9 overwinning voor Heer. Wij willen namens het G-team van SV Meerssen iedereen bedanken, die aanwezig waren en ons gesteund hebben bij onze eerste wedstrijd!

C:\Users\leroy\Documents\G-Team\Foto's\Teamfoto\Eerste wedstrijd.PNG


 

Dinsdag 6 september 2016 was de eerste training van het gezamenlijke geformeerde G-team van de GOM en SV Meerssen. Het was een groot succes.
Iedere dinsdag- en donderdag avond wordt er van 18.30 uur tot 19.30 uur getraind bij de sport velden van SV Meerssen.

Ga gerust eens een kijkje nemen.

 


 

SV Meerssen start in samenwerking met de GOM met een G-team.

Na enkele vergaderingen tussen afgevaardigden van het bestuur van SV Meerssen en Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen(GOM) is er besloten om samen de handen uit te mouwen te steken om een G-team op te richten in gemeente Meerssen. Dit om iedereen een kans te geven om te voetballen. Zowel lichamelijk en/of verstandelijke gehandicapten kunnen meedoen. Iedereen is welkom!

Wat is G-voetbal?
G-voetbal is voor volwassenen die niet mee kunnen komen in het reguliere voetbal. Het is voor mensen met een licht verstandelijke en/of motorische beperking. G-voetbal is meer dan alleen maar een balletje trappen. Het is voor de spelers een belangrijke aanvulling op hun sociaal leven. Het bevordert de integratie van kinderen en volwassenen met een beperking binnen de reguliere voetbalvereniging.

Dus heb je interesse om in Meerssen in een G-team mee te voetballen of wil je hierin een ondersteunde rol bieden, dan kun je een e-mail sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bellen naar 06-45260885

 

 


 

OPRICHTING GEHANDICAPTEN VOELBALTEAM IN MEERSSEN

Stichting Gehandicapten Organisatie Meerssen (GOM) en SV Meerssen zijn van plan om samen een gehandicapten voetbalteam (G-team) op te richten.

Het jongste bestuurslid van de GOM Leroy Verhoeven kwam onlangs met het idee om in Meerssen een G-team op te starten. Hij bracht dit idee ter sprake in de vergadering van de GOM. De bestuursleden waren erg enthousiast over het idee en gingen akkoord om dit idee voor te leggen aan het bestuur van voetbalclub SV Meerssen (waar Leroy bij het vijfde speelt).

Woensdag 30 maart 2016 vond er een overleg plaats tussen de besturen van de GOM en SV Meerssen. In een zeer positief overleg werd besloten dat we samen de mogelijkheden gaan bekijken om binnen de gemeente Meerssen te komen tot een G-team. Een aantal stappen worden nu verder gezet. Waarschijnlijk gaat het een G-team worden voor volwassenen tussen 17 en 55 jaar. Daarbij gaan we ons niet richten specifiek op lichamelijke of verstandelijke gehandicapten. Iedereen kan meedoen. Het gezamenlijk voetballen staat centraal. Het is eerst belangrijk dat er geïnventariseerd wordt wie mee wilt doen.

Tot nu toe zijn er verschillende G-teams actief in de omgeving van Meerssen. Maar in de gemeenten Meerssen en Valkenburg aan de Geul nog niet. In de gemeente Maastricht zijn 5 G-team actief. RKHSV Heugem heeft 3 G-teams en Heer heeft 2 G-teams.

Heb je interesse om in Meerssen in een G-team mee te voetballen of wil je hierin een ondersteunende rol al vrijwilliger vervullen dan kun je een e-mail sturen aan: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bellen naar: 06-45260885.